hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Íme Magyarország top 5 családbarát étterme!

default user icon
MME
A Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz összeállításában külföldi szaktekintélyek is segítenek minden évben. Idén a 3 Michelin csillagos Da Vittorio étterem séfje, tulajdonosa, Enrico Cerea tesztelte a magyar éttermeket. Megtudtuk tőle, hogy Olaszországban a gyerekeket sok étteremben becsben tartják, náluk is minden vasárnap teljesen más az étterem hangulata. A szakember szerint neveletlen gyerek nincs, csak neveletlen szülő, aki nem tanítja meg rendesen gyerekét arra, hogy jót egyen, jól egyen, étteremben egyen.

Itt vannak a legjobb helyek gyerekbarát szempontból. A Jamie’s Italian a legjobb mind közül.

Jamie’s Italian – Budapest

A budapesti Jamie’s Italian pontosan tudja és követi, amit megkövetel a nemzetközi láncolat, ám tetten érhető benne néhány helyi ötlet, például a házi ketchup, amely a többi Vár-beli Zsidai étterem konyháján is megtalálható, vagy az emblematikus pavlova, amely visszaköszön a desszertek közül. Az étlapon az olasz konyha populárisan, de színvonalasan közvetített fogásai találhatók, amelyek minőségi alapanyagokból készülnek. A Jamie’s Italian az egyik leginkább családbarát hely a városban.

Fricska Bisztró – Veszprém

Veszprémben, a Séd patak partján található a Fricska Bisztró, amelyet a hely maga nevez úgy, hogy a lazulni vágyók paradicsoma. A környezet festői, a hangulat családias, nem véletlen, hogy a Fricska az ország egyik leggyerekbarátabb étterme. Havasi Gábor konyhafőnök a névhez hűen arra törekszik, hogy fricskákat vigyen a hagyományos magyar ételekbe. Az étlapon az érlelt vaddisznógerinctől a '80-as évek uzsonnájáig számos ismerős és izgalmas étel helyet kap. 

Kistücsök – Balatonszemes

A tavaly a 25-ik születésnapját ünneplő balatonszemesi Kistücsök a balatoni régió állócsillaga. Az egész évben folyamatosan nyitva tartó étterem irigylésre méltó törzsvendég gárdával rendelkezik. Csapody Balázs fáradhatatlan elkötelezettsége a helyi alapanyagok felemelésére töretlen. A konyhát vezető Jahni László séf évtizedek óta folyamatosan ötvözi a klasszikus, magyar vidék ételeit a modernebb megújító elképzeléseivel. A tulajdonos személyisége, a konyha színvonala, valamint a Kistücsök családias hangulatú személyzete teszi teljessé az élményt.

Mi a Kő

Köveskál időrendben második nagy dobása. A Balaton felvidéki, szinte hóbortosan változó kínálatban ma már a Mi a Kő is stabil és magabiztos pontot jelent, ahol az étlapon állandó tételek, valamint napi ajánlat is szerepel. A kínálatot egyértelműen a helyi és szezonális alapanyagok határozzák meg, miközben a konyha a hagyományos konyhai technikákat ötvözi a modern eljárásokkal. Az étterem kimondottan családbarát hely, ahova télen is érdemes ellátogatni. A Mi a Kő nemrég fazonigazításon esett át, de az átmeneti zárást követően télen is folyamatosan működik.

Viator – Pannonhalma

Évek óta a környék meghatározó étterme. A Viator rendezvényétkeztetésre is berendezkedett, nagyon szép helyen van, kicsit akkor is jó lenne, ha nem lenne jó. Erről azonban szó sincs: modern felfogású magyar konyhájának köszönhetően a vendégek mindig jót esznek, ha a Viatorban járnak. Az étterem konyhájában továbbra is kiemelt szerepet játszik a regionalitás és a szezonalitás, valamint a tradíciók tisztelete és az újra való törekvés. Külön öröm, hogy a bencés apátság fűszernövénykertjének terményi alapanyaggal látják el az éttermet. Az italkínálatot a bencés apátság borai teszik különlegessé.

ÍME MAGYARORSZÁG TOP 5 MAGYAROS ÉTTERME >>> 
TOP 5 MAGYAR ÉTTEREM, AHOL A LEGFINOMABB A RÁNTOTT HÚS >>> 
MEGVÁLASZTOTTÁK MAGYARORSZÁG LEGJOBB STREET FOOD HELYÉT: ÍME A GYŐZTES >>> 
MEGVÁLASZTOTTÁK MAGYARORSZÁG LEGJOBB CUKRÁSZDÁJÁT: ÍME A GYŐZTES >>> 
ÍME MAGYARORSZÁG TOP 10 VIDÉKI ÉTTERME >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss