hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csáky töltött sertésszelet

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • fejenként 2 vékony szelet sertéshús
  • őrölt kömény
  • liszt
  • A lecsóhoz:
  • 2 db paprika
  • 1 db erős paprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • kevés kolozsvári szalonna
  • 5 db tojás
  • olaj
  • őrölt bors
  • A habaráshoz:
  • 4 dl tejföl
  • liszt
  • 4 evőkanál lecsó
  • fűszerpaprika
  • 1 evőkanál mustár

Elkészítés

Elkészítés: A sertéshúst párosával vékonyra vágom és egy kissé kiklopfolom. Meghintem sóval és őrölt köménnyel.

A lecsót a hozzávalókból elkészítem, majd amikor már puha, akkor 4 evőkanállal kiveszek belőle, mert ez majd a szafthoz kerül, a többihez hozzákeverem a felvert tojásokat. Addig sütöm, amíg minden részén száraz lesz. Ez a töltelék.

A hússzeletek felére halmozom a tojásos lecsót, beborítom egy másik hússzelettel. Hústűvel vagy fokpiszkálóval a két hosszabbik oldalát összefogom, majd meghintem liszttel, és kevés forró olajban megpirítom minden oldalukat.

Ezután sózom, 3 dl vizet öntök alá, hozzáadom a 4 evőkanálnyi lecsót, és fedő alatt puhára párolom, ez kb. fél óra.

Ezután ízesítem mustárral, meghintem fűszerpaprikával, behabarom a tejfölben csomómentesre kevert liszttel, és egyet forralok rajta.

Gombás párolt rizzsel tálaltam, de nokedlival még jobb.

Megjegyzés

Az eredeti Csáky rostélyos marhahússal készül és a töltelék bele van göngyölve a hússzeletekbe, de nekem sertéscomb volt itthon.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss