Elkészítés: Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a joghurttal, a sóval és az olvasztott margarinnal, fakanállal hólyagosra dagasztjuk.
Ezután meleg helyen hagyjuk megkelni, majd ismét fakanállal fényesre átdagasztjuk, és duplájára kelesztjük.
A tésztát lisztezett nyújtódeszkán kézzel téglalap formájúra igazítjuk, 3 csíkra osztva elvágjuk, és kézzel folyamatosan fél cm vastagságú téglalap formára húzzuk.
A téglalapokból éles késsel háromszögeket vágunk. Minden kis háromszögbe 1 karika kolbászt és 1 szelet sajtot teszünk, feltekerjük.
A tetejét megkenjük felvert tojással, megszórjuk sóval és szezámmaggal.
Előmelegített sütőben, 190 fokon 25 perc alatt aranysárgára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre