hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csabai kolbászos-sajtos kifli

MME MME
5/5
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 db kockacukor
  • 1 evőkanál só
  • 2 dl joghurt
  • 30 dkg margarin
  • 1 kg liszt
  • A töltelékhez:
  • 36 db vékonyra szeletelt kolbászkarika
  • 20 dkg trappista sajt
  • A tetejére:
  • 1 db tojás
  • darabos só
  • szezámmag

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a joghurttal, a sóval és az olvasztott margarinnal, fakanállal hólyagosra dagasztjuk.

Ezután meleg helyen hagyjuk megkelni, majd ismét fakanállal fényesre átdagasztjuk, és duplájára kelesztjük.

A tésztát lisztezett nyújtódeszkán kézzel téglalap formájúra igazítjuk, 3 csíkra osztva elvágjuk, és kézzel folyamatosan fél cm vastagságú téglalap formára húzzuk.

A téglalapokból éles késsel háromszögeket vágunk. Minden kis háromszögbe 1 karika kolbászt és 1 szelet sajtot teszünk, feltekerjük.

A tetejét megkenjük felvert tojással, megszórjuk sóval és szezámmaggal.

Előmelegített sütőben, 190 fokon 25 perc alatt aranysárgára sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss