Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csabai karajos hidegtál

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 adag majonézes saláta /franciasaláta, majonézes burgonya, orosz hússaláta... stb/
  • 1 kg karaj csont nélkül
  • 1 szál csabai csípős kolbász
  • grill fűszerkeverék
  • étolaj
  • A díszítéshez:
  • lollo saláta
  • kígyó uborka
  • paradicsom
  • lilahagyma
  • póréhagyma

Elkészítés

Elkészítés: A karajt lehártyázzuk, befűszerezzük, hosszú, vékony pengéjű késsel hosszában felszúrjuk, és betöltjük a kolbásszal. Tepsibe tesszük, olajat és kevés vizet öntünk alá. Lefóliázva kb. 50 percig sütjük. Levesszük a fóliát, és 15-20 percre visszatesszük, míg szép színt kap. Hagyjuk kihűlni.

Szeletelőgéppel vagy késsel vékonyan felszeleteljük a hideg húst. Egy tálra vagy tálcára a salátából dombot formázunk, és erre szép sorban, félig takarásban felrakjuk a karajszeleteket.

A zöldségekkel ízlésünk szerint feldíszítjük a tálat. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek