Morzsasüti bogyós gyümölcsökkel (crumble) - lépésről lépésre!

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • liszt
  • vaj
  • cukor
  • friss vagy fagyasztott vegyes bogyós gyümölcs
  • cukor
  • citrom reszelt héja
  • kardamommag

Elkészítés

  1. A lisztet a hideg vajjal és a cukorral gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. A felét tepsibe szórjuk, eligazítjuk, rászórjuk a megmosott, leszárított friss vagy fagysztott gyümölcsöt, megszórjuk a reszelt citromhéjjal, a finomra tört kardamommal elkevert cukorral, végül rászórjuk a vajas morzsa másik felét.
  2. 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük. Forrón vagy langyosan kínáljuk. Ízlés szerint megszórhatjuk fahéjas porcukorral, de kínálhatunk mellé fagylaltot is.

Megjegyzés

A lisztet a vajjal, gyors mozdulatokkal morzsoljuk, hogy a kezünk melegétől ne olvadjon meg a vaj. A crumble-t készíthetjük almával, körtével, szőlővel, szilvával, barackkal, stb.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss