Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Morzsasüti bogyós gyümölcsökkel (crumble) - lépésről lépésre!

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A morzsához:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg bogyós gyümölcs (friss vagy fagyasztott vegyes)
  • 8 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 db kardamommag

Elkészítés

  1. A lisztet a hideg vajjal és a cukorral gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. A felét tepsibe szórjuk, eligazítjuk, rászórjuk a megmosott, leszárított friss vagy fagysztott gyümölcsöt, megszórjuk a reszelt citromhéjjal, a finomra tört kardamommal elkevert cukorral, végül rászórjuk a vajas morzsa másik felét.
  2. 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük. Forrón vagy langyosan kínáljuk. Ízlés szerint megszórhatjuk fahéjas porcukorral, de kínálhatunk mellé fagylaltot is.

Megjegyzés

A lisztet a vajjal, gyors mozdulatokkal morzsoljuk, hogy a kezünk melegétől ne olvadjon meg a vaj. A crumble-t készíthetjük almával, körtével, szőlővel, szilvával, barackkal, stb.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss