Crepes Suzette (francia narancsos palacsinta)

MME MME
2 4.4/5
30 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • liszt
  • kristálycukor
  • tojás
  • vaj
  • narancs
  • tej
  • narancs
  • citrom
  • likőr
  • kristálycukor
  • vaj
  • rum

Elkészítés

Elkészítés: Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a tojásokat, az olvasztott vajat és annyi tejet, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen. Csomómentesre keverjük robotgéppel. 8 palacsintát sütünk belőle. Nem baj, ha egy kicsit vastagabb!

A mártáshoz a narancslevet összekeverjük a citrom levével és héjával, valamint a likőrrel. Egy serpenyőben a cukrot 1 evőkanál likőrös keverékben felolvasztjuk és aranybarnára karamellizáljuk. A vajat kockára vágva hozzáadjuk, és addig keverjük, míg teljesen elolvad. Beleöntjük a likőrös keveréket, és addig melegítjük, míg a karamell teljesen megolvad. A palacsintákat négybehajtjuk, és beletesszük a karamelles lébe. Belenyomkodjuk, és 1 percig melegítjük, amíg a mártás forrni nem kezd. Tányérra rakjuk, és azonnal fogyasztjuk.

Megjegyzés

Isteni finom! Tehetünk narancsdarabokat is a mártásba. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss