Elkészítés: Hagyományos palacsintát sütünk úgy, hogy a tésztába sütés előtt 1 narancs héját belereszeljük. Nem baj, ha egy kicsit vastagabb palacsinták lesznek!
A mártáshoz a narancslevet összekeverjük a citrom levével és héjával, valamint a likőrrel. Egy serpenyőben a cukrot 1 evőkanál likőrös keverékben felolvasztjuk, és aranybarnára karamellizáljuk. A vajat kockára vágva hozzáadjuk, és addig keverjük, míg teljesen elolvad. Beleöntjük a likőrös keveréket, és addig melegítjük, míg a karamell teljesen megolvad.
A palacsintákat négybehajtjuk és beletesszük a karamelles lébe. Belenyomkodjuk, és 1 percig melegítjük, amíg a mártás forrni kezd. Tányérra rakjuk, azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre