hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Créme brulée karamellizáló pisztoly nélkül

75 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A tejszínt vastag falú lábosba tesszük, és kis lángon megmelegítjük. A vanília rudat félbe vágjuk, és a magjait a tejszínbe kaparjuk. Hozzáadjuk a rudat is, és a tejszínt addig hevítjük, míg forrni nem kezd. Levesszük a tűzről, pihentetjük 10 percig, majd eltávolítjuk belőle a rudat.

2.

Fehéredésig keverjük a tojássárgájákat 5 dekagramm cukorral. Hozzácsorgatunk egy keveset a tejszínből, és alaposan összekeverjük. Végül beleöntjük az összes tejszínt. 6 csészében vagy tálkában elosztjuk a masszát, mindet tepsibe tesszük, és forró vizet locsolunk melléjük. 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk a tepsit 60 percre. A csészéket kivesszük a tepsiből, hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe tesszük legalább 3 órára.

3.

A megmaradt cukrot lábosba tesszük, és oldódásig melegítjük. Kevergetés nélkül addig forraljuk, míg aranykaramella-színe nem lesz. Kivajazott tepsibe öntjük, és hagyjuk megszilárdulni. Összetörjük a szilárd karamellát, majd aprítógépbe tesszük, és kristályos állagúra dolgozzuk.

4.

A cukorkristályt a behűtött tejszínkrémeken elosztjuk. A tejszínes csészéket tepsibe tesszük, és mindet addig grillezzük, míg a cukor meg nem olvad és aranyszínű nem lesz. Hagyjuk megszilárdulni, majd tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek