Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Látványos szilveszteri finomság: corn dog, vagyis virsli bundában

A szilveszteri buli legfontosabb kellékei a partifalatok. Ez a corn dog, vagyis a virsli bundában mindenki kedvence lesz.

Karácsony után már senkinek sincs kedve nagy főzésbe kezdeni, legalábbis nekem semmiképp sincs. Így a szilveszteri bulinál csakis falatkákban vagyok hajlandó gondolkodni. A decemberi Fanny konyhában pedig megtaláljátok a többi, gyorsan elkészíthető receptemet. Boldog új évet kívánok mindenkinek, magam és az egész Fanny konyha stábja nevében!


Hozzávalók (14 darabhoz):

14 db minivirsli
1/2 csésze kukoricaliszt
1 csészes fehér liszt
1 csipet kristálycukor
2 tk sütőpor

1 db tojás
125 ml tej
olaj a sütéshez

 



Elkészítés:

1. A virslik egyik végét vágjuk le, majd szúrjunk mindegyikbe 1-1 db hurkapálcikát.

2. Vegyítsük el a kétféle lisztet cukorral, a sütőporral és egy kevés sóval. A tojást habarjuk el a tejjel, majd szórjuk bele a lisztes elegyet, és keverjük simára.

3. Serpenyőben hevítsünk fel kétujjnyi olajat. Mártsuk a virsliket a tésztamasszába, majd kis adagokban, közepes lángon süssük őket aranyszínűre a forró olajban. Végül szedjük mindet konyhai papírtörlőre, és alaposan csepegtessük le.

Elkészítési idő: 40 perc

A recept a Fanny konyha 2016/12.számában jelent meg!


Ezek is érdekelhetnek

Friss