Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Corn dog - avagy hot dog másként

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a kukoricadarával. Hozzákeverjük a tojást, a sót, a cukrot és a tejet. Palacsinta sűrűségű tésztát kapunk, amibe beleforgatjuk a pálcikára feltűzött virsliket. A tészta akkor jó, ha úgy befedi a virslit, hogy nem csöpög (ha folyós, akkor még egy kis lisztet tegyünk bele, ha nagyon sűrű, akkor tejjel hígítsuk). Én hosszú nyakú pohárba szoktam önteni a tésztát és akkor kényelmesen meg lehet benne forgatni a pálcikás virsliket, és pont annyi massza kerül rá, amennyi kell.

Forró olajban mindkét oldalát süssük aranybarnára.

Megjegyzés

A kisfiam az egyik kedvenc meséjében látta, hogy a szereplők gyorsétterem helyett utcai árusnál vásárolt hot dog kinézetű finomsággal csillapítják éhségüket. Mivel a virsliért az én gyermekem is odavan (mint minden gyerek), igencsak felkeltette érdeklődésünket, mi lehet az a valami, amit pálcikára tűzve esznek, van benne virsli, de nem hot dog. Innentől kezdve ádáz nyomozásba kezdtünk az utcai árusok kínálatára vonatkozóan, de nem sikerült találkoznunk a nyilvánvalóan nem tradicionális magyar konyha remekével. Mielőtt kétségbeesésünkben a Disney stúdióhoz fordultunk volna információért a pálcikás hot dog-szerűség milétét illetően, szerencsénkre egy rendezvényen sikerült rábukkannunk a mesefilmben látott étekre, nevezetesen a corn dogra. Mivel az amúgy nem evő gyermekem mindjárt kettőt is megevett belőle, azonnal körülnéztem a neten fellelhető receptek között. Mint kiderült, az amerikai származású corn dog első receptje 1920-ban látott napvilágot, azóta persze számos változata megjelent. - IZEKBLOGJA

Ezek is érdekelhetnek