Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teszt! Sajátmárkás cordon bleu viszi a prímet - ezt érdemes megvenni!

Cordon Bleu, amit sokan egyszerűen sajttal és sonkával töltött pulykamellnek hívnak, mert nem pontosan tudják, hogy is kell kiejteni a nevét.

Számtalan „gordon blőt”, „gordon blúút” és „kordon bláút” hallani a strandon sétálgatva, de egyik sem igazán helytálló, legyen az „kordon blő”.

Egyszerű fogás, amit sokan vésztervként tartogatnak a fejükben, amikor valahova betoppanva hirtelen kell rendelni valamit. Többnyire pulykamellet töltenek sajttal és sonkával, majd bepanírozzák, hogy a magyar is elégedett legyen.

ÉTTEREMTESZTEK A MIT ETTEM MA OLDALÁN >>> 

Kilenc remek fagyasztott példányt találtunk, melyeket a legtisztább laborkörülmények között készítettünk el, használt olaj egy másodpercig sem jöhetett szóba, mindig tisztán kezdtük a bevizsgálást. Az értékelés során az összhatást figyeltük, annyira most nem szedtük atomjaira az alanyokat.

1. Fagylakoma

Árnyalatra kicsit fakó, az olajos fürdő sem tudta különösebben bebarnítani. A felvágás után leereszt, kisebb gőzfelhő tör elő belőle. 

A benne rejtőző sonka színre minden, csak nem bizalomgerjesztő. Vaskos és fakó. A sajt sem aranysárga, kissé kóka, de legalább olvadt. A bunda nagyon ropog, és meglepően egyben akar maradni, rendesen rá kell harapni. A hús íze nagyon minimális, egyedül a sajtot érezni benne pár másodpercig, a sonka teljesen elvész.

Adatok: pulyka mellhús 28,8%, ömlesztett sajt 5%, pulyka mellcsemege 12%. 1000 gramm, 999 ft

DOBOZOS KÉSZÉTELEKET TESZTELTÜNK! LÁSSUK, MILYEN A BRASSÓI, A BÁCSKAI ÉS A SZECSUÁNI >>> 
2. Toppo

Vaskos példány, súlyra egészen fickós. Felezés után némi gőzt ez is elereszt, de nem fújta fel a pulykamellet szerencsére. A sajt majdnem víz állagúra olvadt, ahogy hozzáérünk, minden irányból fakad. A sonka színe sokkal eredetibb, ettől már nem kell rettegni.

A panír nagyon ropog, a sonka viszont extra, mivel van egy lágy, füstös íze, ami kifejezetten kellemes. A pulykamell íze nem sokat mutat magából, csendestárs ebben a mutatványban. A sajt igazi Zs kategóriás, íze két másodpercig él, és akkor sem túl kellemes.

Adatok: pulyka mellhús 28,8%, pulykacombsonka 12%, ömlesztett sajt 5%, 1000 gramm, 999 ft

TESZT! MELYIK BOLTI LASAGNE KÖZELÍTI MEG LEGJOBBAN A HÁZIT? >>> 
3. Goldland

Extra tömör hatást kelt, pedig épphogy csak hozzáér az ember. Színre egészen meggyőző, szinte bronzbarnának lehet már nevezni. Felvágás után magyarázatot kapunk a tömör hatásra, mivel olyan, mintha egyetlen porszemnyi helyet sem akartak volna benne hagyni, teljesen teletöltötték.

Illatra igazi vízparti kifőzde aromát áraszt magából, amiben semmi mást nem érezni kb. csak az olajat és a panír illatát. Kóstolva sem lesz kifejezetten rózsás a helyzet, ízek leginkább nincsenek benne. A sajt viszonylag szilárd maradt, de a legfájdalmasabb pontja mégis a sonka, amit két falat után inkább ki is halásztunk belőle.

Adatok: pulyka mellhús 41%, pulykasonka 12%, trappista sajt 5%, 1000 gramm, 999 ft

TESZT! HOL LEHET TÉNYLEG FINOM PIZZASZELETET KAPNI BUDAPESTEN? >>> 
4. Spar

Brutálisan kemény kéreg képződött rá, erővel kell megvágni, de sokszor még akkor is inkább kettépattan. Aprócska medál, annyira nem kelti természetes hús formáját. Illatra pici sajtot, sok olajat, és még több panírt érezni belőle.

A legfurább, hogy a sajt mellett a sonkát nem lehet észrevenni. Kóstolva nagyon furcsa ízek jelennek meg, egyszer egy édes-sajtos beütés, másodsorban pedig egy szárazhús hatást ébreszt, ami szinte fojtogatja az embert. A húsnak nincs íze, se pulyka, se sonka, csak egy kevés sajt.

Adatok: pulyka combhús 65%, sajt-sonka töltelék 10%, 1000 gramm, 929 ft

MEGÉRI MEGVENNI A DRÁGÁBBAT? HALRUDACSKÁKAT TESZTELTÜNK! >>> 
5. Tesco

Aranybarna szín, kellemesen puha állag, már ez is felcsigázza az embert. Felvágás után még izgalmasabbá válik, mivel a sonka és a sajt is nagyon mérnökien a helyén van, egyik sem keveredik különösebben a másikkal.

Kóstolva kiderül, hogy főleg a sajt dominál benne, de pár pillanatig a sonka is helyet kap benne. A pulykahús ennél is teljesen elvész, de az előző két hozzávaló egészen jól működik együtt. A panír nem reszelőszerűen kemény, kellemesen puha.

Adatok: panírmorzsa 25%, pulykahús 25%, csirkehús 10%, pulykasonka 6%, sajt 5%, 1000 gramm, 929 ft

MUSTÁRTESZT! A NAGY MÁRKÁK LEALÁZTÁK A TELJES MEZŐNYT >>> 
6. Bábolna

Méretre és színre inkább mondanánk rá, hogy rántott hús, mint, hogy cordon bleu. A panírja tapintásra is erősen érdes, az ember szájpadlása kívánja, hogy végigsimogathassa. Kóstolva képes meglepni minket, mert még inkább érdes, már-már törhető a panírja.

Kóstolva egyetlen dolgot érzünk benne, ami nem más, mint a sajt. Ez viszont ízre egészen kellemes, állagra pedig megfelelő. A sonkából egy árva mukkot sem kapunk, vagy a pulyka vagy a sajt dolgozik benne.

Adatok: pulyka mellhús 27%, pulykasonka 5%, sajt 5%, 750 gramm, 799 ft

NAGY PARADICSOMOSHERING-TESZT! EGY SAJÁT MÁRKÁS KONZERV VITTE EL A PÁLMÁT! >>> 
7. Sága

Nagyon kis albínó szegény a többi mellett, mint, akit nem engedtek a télen elégszer a szoláriumba. Az illata viszont egészen csalogató, lágy sajt és sonkaaroma szökik ki belőle, ha kellően közel hajolunk hozzá.

Felvágva látjuk, hogy katonás rendezésben kerültek a pulykamellben a töltelékek. Ízre korrekt, a panír picit ropog, de inkább omlós. A sajt íze sokáig kitart, míg a sonka be-beköszön a háttérből. A pulykahús íze itt is háttértáncos csupán, de az összhatás egészen baráti.

Adatok: mellhús 42%, ivóvíz 14%, sajt 6%, pulykasonka 6%, 500 gramm, 1099 ft

TESZT! EGY SAJÁT MÁRKÁS TOAST KENYÉR VITTE A PRÍMET >>> 
8. CBA

Ez is korong, viszont nem éppen apró. Női tenyérbe már nehézkesen férne el, hacsak nem az NDK-ban volt a hölgyemény négyszeres súlyemelőbajnok. Színe alapján egészen csalogató, illata pedig olyan, mint a csirke nuggets négynapos olajban kisütve. Félbevágás után kicsit aggódva vesszük tudomásul, hogy ebből kilopták a sajtot.

Alig találunk arra utaló jelet, hogy sajttal is töltötték. Szerencsére a sonkával még cifrább a helyzet. A pulykahús nagyon tömény és nem ízetlen, hanem géphúsízű. A sajt és a sonka tökéletesen rejtőzik. A panír veszettül jól tartja magában az olajat, de így nem olyan kemény legalább.

Adatok: pulykahús 29%, sajtos-sonkás töltelék 11%, pulykasonka 4%, 750 gramm, 849 ft

A NAGY TEJFÖLTESZT! 3 TERMÉK IS VERI A MEZŐNYT >>> 
9. Farm Steak

Mintha nem is húspogácsa lenne, hanem fasírt. A színe alapján nem túl meggyőző, illata pedig mintha ki lenne kapcsolva. Felvágni legkönnyebben láncfűrésszel lehetne, mivel kőkemény kérget varázsolt magának az olajfürdőben.

A belseje egészen száraz és laza maradt, nincsen falat, ami ne akarna szétmállani. Kóstolva egy édeskésebb ízvilág jön ki belőle, amiben sajt vagy sonka nyomát nem találni. Végig ez a meghatározó íz benne, ami inkább fagyi esetében jó, nem cordon bleu-nél.

Adatok: pulykahús 17%, sajt-sonka töltelék 10%, 1000 gramm, 799 ft

TESZT! SAJÁT MÁRKÁS MOGYORÓS CSOKI VERI A MILKÁT >>> 
Ítélet

Egészen meglepő, hogy a pulykamell íze mennyire elvész ezeknek a termékekben.  Oké, nem a legízletesebb húsfajta, de kicsit meglepő.

Első helyre a Tesco került, ami ízre és állagra is meggyőző volt. Szorosan őt követte a Sága, ami sokkal nem maradt le, de ár/érték kombinációt nézve egyértelműen a Tesco a jobb választás. A dobogó legalsó fokára a Toppo került, melynek speciális képessége a sonka, ami kifejezetten finom benne- a mezőny többi tagjához mérten.

Ezek után aztán különösebben kiemelendő példányt már nem találunk, mármint pozitív értelemben. Zuhanásszerűen esik a minőség, de legcifrább dolgokat a Spar és Farm Steak márkájú termékek okozzák, ezt csakis saját felelősségre próbáljuk ki.

Helyezések:

1. Tesco
2. Sága
3. Toppo
4. Bábolna
5. Fagylakoma
6. Goldland
7. CBA
8. Farm Steak
9. Spar

Ezek is érdekelhetnek

Friss