Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egy könnyű, csajos koktél: így készül a Cointreau Fizz!

A budapesti Gerlóczy Kávéház igazán francia hangulatában arról beszélgettünk bloggerekkel és barátokkal, hogy milyen a párizsi chic & easy stílus. Végül arra jutottunk, hogy a párizsi nő attól könnyedén elegáns, hogy szívesen csinálja azt, amit csinál, imádja a munkáját, a barátait, a város szépségeit és úgy minden tekintetben lazán veszi az életet. Az, hogy éppen milyen ruhákat és kiegészítőket visel, szinte már mellékes. A rendíthetetlenül pozitív belső kisugárzás mindent felülír.

Nos, a Cointreau Fizz is egy ilyen könnyeden elegáns ital, ha egyszer elkészítetted, biztosan nem fogod abbahagyni. Mi is ezt tettük a „Petit Cointreau Academie”-n, azaz egy kis workshopon. A Fizzekről már írtunk korábban, és valójában egy nagyon egyszerűen elkészíthető italról van szó, amely tulajdonképpen egy alkoholos limonádé, azaz valamilyen citrus leve, cukor és szódavíz van benne. Ez az ital annyira népszerűvé vált, hogy aztán később rengeteg változata elterjedt, pl.tojássárgájával vagy fehérjével is készítik. Alapja általában gin, rum vagy whisky.

A Cointreau Fizz tehát a kristálytiszta, francia narancslikőr szódával – és bármilyen friss citrusfélével, gyümölccsel ízesítve. 

ÍGY KÉSZÍTSD EL! >>> 


Mi remekül szórakoztunk: volt frissen facsart pink grapefruit lé és lime lé, amelyek mellé csodás bogyós gyümölcsöket pakoltunk: szedret, málnát, áfonyát. Természetesen mércével adagoltuk a likőrt, és 2 Fizznél megálltunk.

Nagyon jókat beszélgettünk egymással, egy igazán felszabadult csajos délután volt!

Még több recept és cikk a bárkultúrától >>> 
Kövesd a bárkultúra blogot! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss