Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citrusos-zabkekszes mascarponekrém

MME MME
15 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgáját felverjük a cukorral, majd beledolgozzuk a mascarponét és a joghurtot. Lereszeljük a citrusok héját és a keverékhez adjuk az apróra vágott citromfűvel, és a fahéjjal együtt. Ezután a keverékbe forgatjuk a balzsamecetkrémet és a habfixálót, hogy stabil legyen a krém, majd 1 órán keresztül a mélyhűtőben dermesztjük.
  2. A zabkekszeket egy pohár aljára morzsoljuk és rárétegezzük a krémet. A megpucolt citrusokat apró gerezdekre vágjuk és gazdagon a krémre rétegezzük.
  3. Megismételjük a rétegezést, de az utolsó adag krémre már nem a citrusok, hanem egy vékony őszibarackgerezd, egy kis darab zabkeksz és menta kerül díszítésnek.

Megjegyzés

Fotó és recept: Magyar Sörgyártók Szövetsége

A bajor stílusú búzasör frissítő citrusos ízeivel csodásan harmonizál a pikánsan savanykás joghurt. A zabkeksz a könnyed búzamalátával alkot íz-egységet, míg a búzasör szegfűszeges-fűszeres észterei a fahéjjal teljesítik ki az ízeket. A gyümölcsös észterek az őszibarack friss illatával játszanak, miközben a lágy komlókeserű a citromfűvel harmonizál. Igazi csábító nyári desszert. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss