Elkészítés: A tésztához valókat kézzel gyorsan összedolgozom, majd a kapcsos formába (amit előzőleg alufóliával kibéleltem) belekanalazom, és vizes kanállal elsimítom. (Ragad!) 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütöm. Ez idő alatt elkészítem a tölteléket.
Egy tálba belereszelem a citromhéjat, belefacsarom a fél citrom levét, hozzáadom a cukrokat, a 1,5 tojást, a mascarponét és a tejfölt. Jól összekeverem, majd beleszórom az aszalványokat, a kandírozott narancshéjat és a lisztet (lehet nyugodtan vaníliás pudingport vagy keményítőt is használni liszt helyett).
Kiveszem az elősütött tésztát, ráöntöm a krémet, és visszatolom a sütőbe, 170 C fokon 70 percet sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre