Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citrusos sajttorta

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 16 cm-es tortához:
  • A tésztához:
  • 12 dkg margarin
  • 12 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • fél tojás
  • A krémhez:
  • 20 dkg mascarpone sajtkrém
  • 1,5 dl tejföl
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 marék vegyes aszalt gyümölcs
  • 1 evőkanál kandírozott narancshéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél citrom leve
  • 1 lapos evőkanál liszt
  • 1,5 tojás

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat kézzel gyorsan összedolgozom, majd a kapcsos formába (amit előzőleg alufóliával kibéleltem) belekanalazom, és vizes kanállal elsimítom. (Ragad!) 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütöm. Ez idő alatt elkészítem a tölteléket.

Egy tálba belereszelem a citromhéjat, belefacsarom a fél citrom levét, hozzáadom a cukrokat, a 1,5 tojást, a mascarponét és a tejfölt. Jól összekeverem, majd beleszórom az aszalványokat, a kandírozott narancshéjat és a lisztet (lehet nyugodtan vaníliás pudingport vagy keményítőt is használni liszt helyett).

Kiveszem az elősütött tésztát, ráöntöm a krémet, és visszatolom a sütőbe, 170 C fokon 70 percet sütöm.

Megjegyzés

A mennyiségek duplázhatók, mert ez egy kicsi 16 cm-es átmérőjű tortaforma mennyiségei.

Narancshéj kandírozása: 4 db narancs héját apró kockákra vágom és ugyanannyi cukorral megszórom, mint a narancshéj mennyisége, kevés vízzel felöntöm és addig forralom lassú tűzön, amíg a víz elpárolog belőle kb. 1,5 óra. Ezután az edényt lefedem és 3 napra kiteszem az erkélyre, mert elég hűvös van. Ez idő alatt a megfelelő mennyiségű cukorszirupot magába szívja a narancshéj. 3 nap múlva újra felforralom, leszűröm, cukorba hempergetem és befőttes üvegben a hűtő alsó rekeszébe 2-3 hónapig eltartható. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss