Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citrusos panna cotta mandulás-mákos keksszel

> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A panna cottához:
  • 4 dl habtejszín
  • 1,5 dl tej
  • 1 narancs héja
  • 1 citrom héja
  • ízlés szerint édesítő (én 5 db tablettát tettem)
  • 1/2 rúd vanília
  • 4 lap zselatin
  • A citruskrémhez:
  • 2 tojás
  • 1 narancs leve
  • 1 citrom leve
  • 10 dkg nyírfacukor
  • 5 dkg vaj
  • A kekszhez:
  • 10 dkg mandulaliszt
  • 5 dkg darált mák
  • 10 dkg nyírfacukor
  • 10 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: A panna cottához felforrósítjuk a tejszínt és a tejet a narancs és citrom lereszelt héjával, az édesítővel, a vaníliarúd kikapart magjaival és magával a rúddal is. Míg melegszik, a zselatint hideg vízbe áztatjuk 5 percre. Mikor a tejszín forró (de nem forr) elzárjuk a lángot, belekeverjük a kicsavart zselatint. 4 pohárba vagy csészébe töltjük, a reszelt citrushéjakat is elosztjuk bennük. Legalább 5 órára hűtőbe tesszük, míg megdermed.

A krémhez valókat a vaj kivételével simára keverjük, egy edényben kevés vizet forralunk. Fölé tesszük habüstben a keveréket, addig kevergetjük, míg besűrűsödik. A tűzről levéve belekeverjük a darabokra vágott vajat. Kihűtjük (nem kell teljesen hidegre, mert megdermed).

A kekszhez valókat összegyúrjuk, hűtőbe tesszük 1 órára. 200 fokra előmelegítjük a sütőt, egy sütőpapíros tepsibe kétborsónyi méretű golyókat teszünk 10 cm-re egymástól. A sütőben pár perc alatt megsütjük, a sütőpapíron langyosra hűtjük.

Tálaláskor a panna cottát forró vízbe állítjuk pár percre, majd tányérra borítjuk. Leöntjük a citrusos krémmel, a kekszeket mellé kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss