Elkészítés: Egy kis kísérletezés sosem árt. Egy friss narancsot és egy friss citromot megfosztottam ruhájuktól és ez az illatos finomság született belőle.
1. A narancsot és a citromot meghámozom úgy, hogy a fehér része a gyümölcsön maradjon. Azért kell, hogy ne legyen keserű az íze.
2. Kisebb darabokra vágom a héjakat, és összekeverem tetszőleges mennyiségű cukorral. Én egy 2 dl-es üveget töltöttem meg.
3. Egy edényben a radiátoron szárítottam meg a cukrot a héjakkal letakarva. Ekkor össze kell törni az egészet, mert a nedvességtől megkeményedik a cukor, és szárazon mehet az üvegbe.
4. Én a kis kávédarálómmal porcukorrá őröltem a keveréket, és most isteni citrus illatú porcukorral kotyvaszthatok.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre