Az egész tojásokból a megszokott módon piskótalapot sütünk egy kerek tortaformában, de még sütés előtt a tésztába reszeljük a fél citrom héját. Ha megsült a tortalap, akkor kettévágjuk és félretesszük kihűlni.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a cukrot. Hogy a cukor elolvadjon, gőz fölött kevergessük a habot a robotgép egyes fokozatán. Még mindig a gőz fölött kevergetve, hozzáadjuk a fél citrom levét, de csak lassan csepegtetve.
Az így kapott krémet levesszük a gőzről, és még melegen belekeverjük az margarint. Megvárjuk míg kihűl, és megkenjük vele a piskótalapot úgy, hogy a tetejére is maradjon. Végül tejszínhabbal és citromkarikákkal díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre