Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromszósz gofrikhoz és palacsintákhoz

MME MME
35 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A citromokat megtisztítjuk, és óvatosan lereszeljük úgy, hogy a fehér részek ne kerüljenek a héjhoz. Ezután a megpucolt citromokat kifacsarjuk.
  2. A citromléhez hozzáadjuk a cukrot és az enyhén felvert tojásokat, valamint a két tojássárgáját, majd egy lábosban kis lángon folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg el nem kezd sűrűsödni. Végül hozzákeverjük a citromok reszelt héját és a szobahőmérsékletű vajat.
  3. A krémet üvegekbe töltjük és lehűtjük vagy még melegen a gofrira/palacsintára csurgatjuk. 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss