Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromszörp II.

15 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A citromot megmossuk, majd sárga részét lereszeljük. Ez után a fehér héját - mint ahogy a narancsot pucoljuk - lehántjuk. Az egész citromot ezután vékonyra felszeleteljük. 2-3 mm-nél ne legyen vastagabb a karika.

A felszeletelt citromhoz és a citromhéjhoz adjuk a cukrot és a felforralt, lehűtött vizet. Lefedve másnapig állni hagyjuk. A nap folyamán többször is meg kell kavarni, így a citrom leve teljesen kioldódik, a cukor is elolvad.

Nagyon finom, zamatos szörp készül belőle. Egy 2 dl-es pohárba 2 evőkanálnyi ebből a szörpből elég ahhoz, hogy jóízű italt nyerjünk.

Ezek is érdekelhetnek