Citromszirupos piskóta

60 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • cukor
  • olaj
  • tojás
  • tej
  • liszt
  • sütőpor
  • citrom
  • citromlé
  • vaníliás cukor
  • porcukor
  • citromlé
  • fahéj
  • margarin
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

Elkészítés:
1.) A tészta hozzávalóit összekeverjük egy konyhai robotgéppel összekeverjük. (Célszerű először a nedves hozzávalókat kikeverni, és apránként hozzáadni a szárazakat).
2.) Kivajazunk egy kerek, tányér nagyságú tortaformát, és megszórjuk zsemlemorzsával (így nem ragad majd bele a tészta).
3.) A kikevert tésztát a formába öntjük, és előmelegített sütőben alacsony hőfokon (160-180 fokon) kb. 50-55 perc alatt aranybarnára sütjük.
4.) 5 perccel a tészta elkészülte előtt gyorsan elkészítjük a szirupot: egy kis lábasban takaréklángon felforraljuk a porcukorral összekevert citromlevet.
5.) Kivesszük a tésztát a sütőből, és amíg forró, egy spéktűvel néhány helyen megszurkáljuk, majd a sziruppal meglocsoljuk a tésztát. (Egy ecset segítségével egyenletesen elkenjük a tésztán a szirupot, de a lé nagyja a lyukakon szépen felszívódik a süteménybe)
6.) A piskótát a formában hagyjuk kihűlni, majd tortaszerűen felszeletelve gyümölcsteával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss