A tojásokat kettéválasztjuk, majd a tojássárgáját a cukorral, és a puha vajjal habosra keverjük. A cukkinikból levágunk 5-5 db hajszálvékony szeletet, és félretesszük, a többit nagylyukú reszelőn lereszeljük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd mindkét hozzávalót felváltva hozzáadjuk a tojáskeverékhez, és annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk. A kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk a masszát.
A tésztát sütőpapírral bélelt, 20x25 cm-es formába öntjük, és 180 fokos sütőben, 30-40 perc alatt világos aranybarnára sütjük.
A citromot megmossuk, és felkarikázzuk. Egy lábasban kevés vízben feloldjuk a cukrot, majd citromkarikákkal ízesítjük, és az egészet, folyamatos kevergetés mellett felmelegítjük. A már forró, sűrű szirupban megforgatjuk az előzőleg levágott cukkiniszeleteket, és egy darab sütőpapírra helyezzük, a maradék szirupot félretesszük.
Ha a sütemény megsült, rácsra téve, még melegen, a maradék citromsziruppal megkenjük, rárakjuk a cukrozott cukkini szeleteket, és hagyjuk kihűlni. Díszíthetjük még karamellizált cukorral, reszelt citromhéjjal is.