hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromszelet Haidy konyhájából

90 perc
rafinált
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • A laphoz:
  • 50 dkg finomliszt (BL55)
  • 2 db tojássárgája
  • 25 dkg margarin
  • 3 ek tejföl (20%-os)
  • 10 dkg cukor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 citromból nyert citromlé
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 3 dl tej (2,8%-os)
  • 25 dkg margarin
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 2 citromból nyert citromlé
  • 10 ek őszibaracklekvár
  • Aj díszítéshez:
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 1 citromból nyert citromhéj

Elkészítés

  1. A szódabikarbónát a citrom levével elkeverjük, és a többi hozzávalóval együtt elkezdjük összedolgozni. Ha szükséges, tejföllel puhíthatjuk a tésztát. Amikor kész van, 4 felé vágjuk, egyenként kinyújtjuk, és 4 egyforma lapot sütünk a tepsi hátán, 180 fokon.
  2. A pudingport, a lisztet, a citromhéját összekeverjük, a tejet felforraljuk, és egy kemény pudingot főzünk. Amikor készen van, rakunk hozzá 15 dkg cukrot, és amikor még meleg a puding, belevágunk egy darabka margarint.
  3. Amikor kihűlt teljesen a puding, akkor elektromos habverővel belekeverjük a többi margarint. Ha véletlenül túrosodik a krém, akkor még tegyünk hozzá margarint. Fogjuk a megsütött lapokat, citromlével meglocsoljuk enyhén, a krémet megfelezzük, és az egyik felét rákenjük az alsó lapra.
  4. A következő lapra lekvárt kenünk. A harmadik lapra rákenjük a másik felét a krémnek. A negyedik lapra a gőz felett, olajjal megolvasztott csokit öntjük, elkenjük szépen simára, és citromhéjat reszelünk a tetejére. Amikor megdermedt egy kicsit a csoki, bejelöljük a vágandó részeket. A süti csak következő nap fogyasztható.

Megjegyzés

Ehhez a sütihez csak annyit fűznék hozzá, hogy anyukám receptje. - Haidel

Ezek is érdekelhetnek

Friss