Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos-zelleres csirke

MME MME
90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A csirkehúst megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, és bőrös felével felfelé tepsibe rakjuk. A fokhagymát megtisztítjuk. A citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A zellert megmossuk, és kb. fél cm-es szeletekre vágjuk. A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A fokhagymagerezdeket szűrőbe tesszük, és kb. 10 másodpercre forró vízbe mártjuk, majd hideg vízzel lehűtjük. Tálban összekeverjük a fokhagymagerezdeket, a reszelt citromhéjat, a bort, a vermutot, az olajat, a zellert, a petrezselymet, a bazsalikomot és a paprikát. A keveréket a csirkére szórjuk, a tetejét meglocsoljuk citromlével, megszórjuk sóval és őrölt borssal. A húst alufóliával lefedjük, és kb. 40 percig pároljuk. Levesszük a fóliát, és további 20 percig sütjük, amíg a csirke megpirul.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 450 kcal

- MME

Ezek is érdekelhetnek