Elkészítés: A hagymát felkockáztam, a cukkinit vékony karikákra gyalultam. A hagymát nagyjából 2 dl levesben puhára főztem, majd hozzáadtam a cukkinit, amiből egy keveset félretettem a tálaláshoz. Amint a cukkini kezdett összeesni, megszórtam a zahtarral, felöntöttem a maradék levessel, és felforraltam. Mire felforr, a vékony cukkiniszeletek tökéletesen megpuhulnak, de nem főnek szét. Félrehúztam a tűzhelyről, fűszereztem római köménnyel, hozzákanalaztam a tehinát, majd meglocsoltam citromlével. Az egészet magas fokozaton leturmixoltam, sóval, borssal ízesítettem.
Azon nyomban kis csészékbe mertem, cukkini- és citromkarikákkal díszítettem, kevés zahtarral megszórtam, és forrón tálaltam.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre