A tojásokhoz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a sót, majd kézi habverővel kikeverjük. Ezután hozzákeverjük az írót vagy a tejet, a fél citrom levét, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Simára keverjük, majd a hűtőbe tesszük néhány órára.
A palacsintasütés előtt fakanállal a masszához keverjük a zabpelyhet és az olvasztott vajat.
Egy teflon serpenyőt kikenünk olajjal, és felhevítjük. Ezután a masszából kisebb halmokatkanalazunk bele, majd lassan a palacsinták mindkét oldalát barnára sütjük. Tálaláskor ízlés szerint lekvárral kínáljuk.
Akár előző este is bekeverhetjük a masszát, majd másnapig hagyjuk a hűtőben pihenni. Én levendulás cukkinilekvárral tálaltam, mely nagyon jól illett a palacsintához.
- kgizike
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!