Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos víz, zsírmentes étrend, cukorelvonás: 3 diétacsapda, amit érdemes kikerülni!

default user icon
MME
Nap mint nap találkozunk hasznosnak tűnő egészségtrükkökkel, amelyek tartós fogyást, jobb közérzetet, erősebb immunrendszert ígérnek. Megmutatjuk, hogy mi a valóság, ami mögöttük áll;
1. „Minden nap citromos vizet iszom, hogy fogyjak”

Jó néhány diéta ajánlja, hogy naponta több alkalommal igyál éhgyomorra tömény vagy hígított citromlevet, mert ez csökkenti az étvágyat, és fokozza a zsírégetést, de ne feledd, hogy ezzel kockára teszed a fogaid épségét! A citromban található sav ugyanis kioldja a fogzománcból a kalciumot és a foszfátot. Emiatt a fogaid idővel érzékennyé válhatnak a hidegre és a melegre is, később hajlamossá válhatnak a fogszuvasodásra.

4 ital, ami formába hoz bikiniszerzonra >>> 

Megoldás: Ha mégsem akarsz lemondani erről a módszerről, a citromos víz után minden alkalommal öblítsd ki a szádat tiszta vízzel.

Az uborka az új citrom! 3+1 uborkás ital, amit imádni fogsz! >>>  

2. „Mostantól nem eszem több húst!”

Előfordul, hogy a kezdő vegetáriánusok túl sok késztermékkel és édességgel töltik meg a tányérjukat. Ha nem egészségügyi okból fogyasztunk kevesebb húst, hanem zsírmentes étrendet szeretnél, akkor megeshet, hogy a döntésed súlyos tápanyaghiányhoz vezethet, ha nem vagyunk elég körültekintőek...

Itt olvass a mediterrán diétáról receptekkel! >>> 


Megoldás: Az új étrend kialakításához kérjük ki táplálkozási szakember segítségét! A dietetikus megtanítja, mit mivel helyettesíthetsz, és milyen tápanyagok bevitelére kell fokozottan odafigyelnie annak, aki nem eszik húst. De válogathatnak a vegák számos könyv és főzőtanfolyam közül is.

3. „Csak természetes gyümölcscukrot fogyasztok”

Egyes kutatások szerint a joghurtokhoz, üdítőkhöz, müzlikhez felhasznált fruktóz hizlal, ugyanis a hagyományos cukorral szemben az egészségesnek kikiáltott gyümölcscukor nem okoz telítettségérzetet. A fruktóz csak addig egészségesebb a kristálycukornál, amíg benne van a gyümölcsben. 



Vigyázat! A keményítő jobban hízlal, mint a cukor! Olvass erről itt >>>


Megoldás: Fogyassz friss gyümölcsöket, ugyanis ilyenkor a gyümölcscukor vitaminokkal, rostokkal, ásványi anyagokkal és más létfontosságú anyagokkal együtt kerül a szervezetedbe.

9 GYAKORI HIBA, AMI TÖNKRETESZI A DIÉTÁT >>> 

Még több diétás cikket itt találsz >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss