Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Farsangi szalagos fánk vaníliás porcukorral

120 perc
bonyolult
átlagos
10 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Langyos cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzádunk egy evőkanál lisztet, és fedővel lefedve felfuttatjuk.
  2. Tálba szitáljuk a lisztet, csipet sóval elkeverjük, a közepébe mélyedést készítünk, és abba öntjük a felfuttatott élesztőt.
  3. Vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd addig gyúrjuk-dagasztjuk, míg a tészta el nem válik az edény falától. Ekkor megszórjuk liszttel tetejét, alá is hintünk belőle, letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  4. Ha megkelt, a kezünkkel, lisztezett deszkán kb. egy centi vastagra kihúzogatjuk,  kiszaggatjuk, és letakarva pihentetjük.
  5. Egy nagyobb egényben ősges mennyiségű zsiradékot hevítünk, de vigyázzunk, túl forró ne legyen, mert megégnek a fánkjaink miközben belül nyers marad.
  6. A kiszaggatott fánkok közepét kissé benyomjuk az ujjunkkal, majd, a pihentetéskor alul lévő felével felfelé forró zsiradékba helyezzük, és fedő alatt pár perc alatt aranybarnára sütjük az egyik felét. Megfordítjuk, és fedő nélkül újabb pár percig sütjük.
  7. A kisült fánkokat papírtörlőre szedjük és a reszelt citromhéjjal elkevert vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss