Elkészítés: A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sót és a tojást. A lisztet elkeverjük a sütőporral, amire ráöntjük a citromlevet, és az egészet belekeverjük a vajas masszába. A tejet kanalanként adagoljuk hozzá. Elképzelhető, hogy a tejből kicsit kevesebb is elég, vagy esetleg több kell. Puha, de rugalmas tésztát kell kapnunk, amit tudunk formázni. Fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük legalább 1 órát.
Előmelegítjük elő a sütőt 180 °C-ra, a tepsibe sütőpapírt teszünk.
A tésztát kb. 3 ujjnyi átmérőjű hengerré formázzuk, vékony szeleteket vágunk belőle. Ízlés szerint nádcukorba forgatjuk, majd betesszük sülni. Pillanatok alatt elkészül, még forrón lehúzzuk a sütőpapírt róla.
Ha csokimázasat szeretnénk, akkor a csokimázba még forrón mártsuk a kekszet, majd hagyjuk hűlni, hogy megszilárduljon rajta a csokoládé. Készíthetünk linzerhez hasonló formát is, ekkor szúrjunk ki egy lyukas és egy teli formát, majd sütés után lekvárral ragasszuk össze őket.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre