Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos túrótorta II.

4 5/5
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótalaphoz:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A túrókrémhez:
  • 50 dkg túró
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 20 dkg cukor
  • 1 + 1/2 citrom
  • 1 csomag zselatinfix
  • A torta tetejére:
  • 50 dkg gyümölcs (eper, málna, stb.)
  • 1 csomag tortazselé (piros)

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját jól kikeverjük a cukorral. Kimérjük a lisztet, hozzákeverjük a sütőport. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a liszttel együtt a cukros tojásmasszába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt, kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, 200°C fokon 10 percig sütjük,majd ezután 180°C-on tűpróbáig sütjük.

Ha kihűlt, kiborítjuk, lehúzzuk róla a papírt, kettévágjuk, majd kapcsos tortaforma karimát pattintunk a piskóta egyik fele köré.

A túrókrémhez a túrót krémesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot, a citromok héját, levét belenyomkodjuk. Majd ezután hozzákeverjük a zselatint.

A túrókrém kicsit több mint a felét a piskótára öntjük,majd rátesszük a piskóta másik felét, és azt is megkenjük a maradék túrókrémmel.
Hűtőszekrénybe tesszük.

Mikor a túrókrém megszilárdul, a torta tetejét kirakjuk félbevágott gyümölccsel, és bevonjuk a tortazselével. Dermedés után kínálhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss