Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos-túrós palacsinta

30 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • Palacsinta:
  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 45 dkg liszt
  • szénsavas ásványvíz
  • Töltelék:
  • 20 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 ek tejföl

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezeket összedolgozzuk és ásványvízzel lazítjuk a tésztát. A palacsinta tészta sűrűsségét egyénileg határozzuk meg. Bevonatos serpenyőben egyenként kisütjük a tésztát és hűlni hagyjuk.
  2. Ameddig hűlnek elkészítjük a citromos, túrós tölteléket. A túrót összetörjük villával majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot, a reszelt citrom héjat és a tejfölt. A hozzávalókból krémes állagú tölteléket kapunk. Ezzel a krémmel megtöltjük a palacsintákat.

 ALMÁS PALACSINTA DIÓBUNDÁBAN >>> 

Megjegyzés

Kicsit savanykásabb ízvilág, nyáron igazán frissító desszert. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss