Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos-túros epertorta

MME MME
3/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tortalapot beleszabom egy 24-26 centiméteres tortaformába. A túrót finomra keverem a margarinnal, az öt citrom héjával és a cukorral. A tejjel felfőzöm a zselatint és hozzákeverem a túróhoz. A habfixálóval együtt felverem a tejszínt, és óvatosan hozzákeverem a túróhoz. A kész masszát a tortalap tetejére öntöm, és hűtőbe teszem, míg megszilárdul. Utána minél több epret aprózok a tetejére. Felfőzöm a tortazselét, és amikor már szilárdulni kezd, a torta közepétől kiindulva, egy nagyobb kanállal a torta tetejére merem. Hűtőbe teszem, míg megszilárdul. Felvert tejszínhabbal az igazi és mennyei eledel!

Megjegyzés

Az epret nyugodtan helyettesítheted bármilyen más gyümölccsel. Garantálom, hogy az eredmény ugyanolyan finom lesz!
Én a túróba a citrom héján kívül citromport is szoktam tenni, amit bio boltban veszek. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss