Elkészítés: A lefagyasztott tőkehalszeleteket sütés előtt kb. 1 órával kiveszem a mélyhűtőből.
Egy nagyobb serpenyőben erős lángon vajat olvasztok, az olvasztott vajban a zúzott fokhagymát elkeverem, majd a félig kiengedett tőkehalszeleteket ebbe teszem. A szeleteket oldalanként sózom, borsozom, meghintem majorannával, és rájuk facsarom a citrom levét. Kb. 8-10 perc alatt készre sütöm. Amennyiben sütés közben a nedvességet pótolni szükséges, egy kis sörrel felöntöm.Akkor van kész, mikor a hal teljesen kifehéredik és a széle enyhe aranybarnára sül.
Friss vágott salátával tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre