hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos tiramisu

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • 10 adaghoz:
  • 150 g hosszú babapiskóta
  • 50 g porcukor
  • 1 citrom
  • 80 ml citromlikőr
  • 3 kiskanál instant kávé
  • A krémhez:
  • 250 g mascarpone krémsajt
  • 300 g túró
  • 200 ml tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 150 g porcukor
  • 2 tojássárgája

Elkészítés

50 ml vízbe szórjunk bele 50 g porcukrot, és főzzük sűrű sziruppá. Adjuk hozzá a citrom levét, a citromlikőrt és az instant kávét, majd keverjük jól össze és hagyjuk kihűlni.

A mascarponét dolgozzuk össze a túróval, a tejföllel és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a tojássárgákkal alaposan összekevert porcukrot.

A citomos-kávés keverékben áztassuk meg a piskótákat, majd rakjuk őket egy hosszúkás, mély forma aljára. Erre tegyünk egy réteget a krémből, majd újra a piskótából és újra a krémből.
A tiramisut tegyük hűtőszekrénybe, tálaláskor díszítsük reszelt citromhéjjal.

Megjegyzés

Ha a krémhez zselatint is keverünk, jobb lesz a tartása. Ha kiborítjuk a formából, fel is tudjuk szeletelni.
Elkészítési idő: 40 perc + 5 óra hűlés - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss