Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos tiramisu erdei gyümölccsel

MME MME
5/5
60 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sziruphoz 1 citrom héját lereszeljük, hozzáadjuk a citromlevet, 1,5 deci vizet és 2,5 deka cukrot. Felforraljuk, 1 percig főzzük. levesszük a tűzről, és beleöntjük a citromlikőr háromnegyedét. Ezután a krém következik: habosra verjük a tojások sárgáját 8 deka cukorral, kanalanként hozzákeverjük a mascarponét, amíg sűrű és sima krémet kapunk. Cseppenként hozzákeverjük a maradék citromlikőrt, jó kemény habbá verjük a tejszínt, és óvatosan a krémhez forgatjuk. A tál aljára egy réteg krémet kenünk, befedjük a szirupba mártott babapiskótákkal, erre újra egy réteg krém kerül, és így tovább, amíg a hozzávalók elfogynak. Krém kerül a tetejére, majd folpackkal lefedve 4 órára hűtőbe tesszük. A maradék citromok héját lereszeljük, forrásban lévő vízzel leöntjük. lecsöpögtetjük, és 1,5 deci vízbe téve a maradék cukorral 10-15 percig főzzük. A tiramisut kivesszük a hűtőből, gyümölcsökkel kirakjuk a tetejét, megszórjuk a cukorszirupban főtt citromhéjjal, és tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss