Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos tavaszi csirke

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Folyó víz alatt jó alaposan lesikáljuk a burgonyákat. Megmossuk a kakukkfűágat és szárazra töröljük. Meleg vízben megmossuk a citromot, töröljük. A fokhagymát megtisztítjuk és gerezdekre szedjük.
  2. Az egész burgonyákat tepsibe tesszük, a tetejére 3 kakukkfűágat, 2 db félbevágott citromot és a fokhagymagerezdeket rakunk. Ízesítjük sóval, borssal, majd meglocsoljuk az olívaolajjal.
  3. A csirkéket megmossuk. Besózzuk, belső felébe beletesszük a maradék, felkarikázott citromot. A burgonyára fektetjük, és előmelegített sütőben (villanytűzhelynél 180 fokon) 40 percig sütjük. Sütés közben megforgatjuk a csirkéket, a sütőzsírral meglocsoljuk, hogy minden oldalról átsüljön. A megsült csirkéket a maradék kakukkfűvel és a tepsiben sült burgonyával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek