Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos szelet édesszájúaknak

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • kb. 2 dl tejföl (igény szerint)
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 60 dkg finomliszt
  • A tésztára:
  • ízlés szerint baracklekvár
  • 25 dkg darált dió
  • 10-15 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál finom liszt
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db citrom
  • reszelt citromhéj

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit annyi tejföllel, amennyit felvesz, összegyúrom. 4 cipóba osztom, majd a tepsi mérete szerint nyújtom.

A tepsit gyengén megkenem fagyos margarinnal, beleteszem az első lapot. Bőven megkenem házi baracklekvárral, rászórom az ízlés szerinti kristálycukorral és vaníliás cukorral összekevert darált diót. Azután ráteszem a másik lapot, és szép világospirosra megsütöm. Ha elkészült, félreteszem. A másik 2 lapot külön-külön megsütöm, világosabbra, mint a diósat, majd kihűtöm.

A krémhez a lisztet és a cukrot elkeverem a tejjel, felfőzöm, kihűtöm. A margarint a porcukorral habosra keverem, a citrom levét és reszelt héját is beleteszem. A kihűlt lisztes krémmel is jól összedolgozom, majd 3 részre osztom.

Az alsó lapot megkenem krémmel, ráteszem a kihűlt diós lapot, annak tetejére is krémet teszek. Majd beborítom a negyedik lappal, amelynek a tetejére szintén krém kerül. Vizes villával egyenes vagy kacskaringós mintákat húzok, és 1 citrom héját vékonyan ráreszelem. Úgy is szép, ha csokoládét reszelünk a fehér krém tetejére.

Ezek is érdekelhetnek

Friss