Elkészítés: A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd óvatosan belekeverjük a lisztet a sütőporral, a citromlét és a citrom héját. Ha szeretnéd még dúsítani, akkor lehet hozzá tenni egy marék diót, csokit, kókuszreszeléket vagy aszalt gyümölcsöt.
Sütőpapírral bélelt hosszúkás (őzgerinc jellegű) sütőformába öntjük a masszát, és 165 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.
Kiborítjuk a formából, és amikor a tészta kihűlt, bevonhatjuk az étolajjal összeolvasztott csokival, tetejére pedig dekorcukrot lehet szórni. De lehet csak simán porcukorral meghintve kínálni is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre