Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos sütemény (tejmentes, tojásmentes)

45 perc
egyszerű
költséges
10 adag
Hozzávalók
  • 2 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (vagy búzaliszt)
  • 2 bögre fehér tönkölybúzaliszt (vagy búza finomliszt)
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 1 tk fahéj
  • 1/4 tk szerecsendió
  • 1/2 tk vaníliaőrlemény
  • csipet só
  • 1 db citromból reszelt héj
  • 1,5 bögre juharszirup
  • 1/2 bögre citromlé (frissen facsart - kb. 4 db citrom)
  • 1 és 2/3 bögre vaníliás rizstej
  • 1/3 bögre repceolaj
  • 2/3 bögre víz

Elkészítés

  1. A szilárd és a folyékony hozzávalókat két külön tálba tesszük és összekeverjük, majd a két tál tartalmát összeforgatjuk.
  2. Egy sütőpapírral bélelt vagy  kikent és -lisztezett tepsibe beleöntjük a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ízlés szerint díszíthetjük tejszínhabbal, sziruppal, pörkölt mandulával, dióval.

    CITROMOS DESSZERTEK A PITÉKTŐL A LEMON CURDIG >>> 


Megjegyzés

Ez a citromos sütemény a jógások körében a Gyertyafényes Karácsonyi jógagyakorláson hatalmas siker volt - többen jelezték akik sok éve fogyasztják a süteményeimet, hogy ez az első 3 - ban benne van:) A recept alapvetően nagyon egyszerű, mert nem kell külön krémet készíteni mégis csodás az eredmény és senkinek nem hiányzik belőle a krém. A recept könnyedén elkészíthető tortaformában is - a mennyiség egy nagyméretű szögletes tepsi vagy nagyméretű tortaformára van.

1 bögre = 2,5 dl

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj! - vitaik

Ezek is érdekelhetnek

Friss