Forraljunk vizet egy nagy fazékban a tésztának. Ha for, sózzuk meg és főzzük ki a tésztát.
Az olajat tegyük egy serpenyőbe, hevítsük fel és közepes hőmérsékleten pirítsuk meg benne a fenyőmagot. Tegyük hozzá a fokhagymanyomóval összetört fokhagymát és pirítsuk őket együtt, de vigyázzunk, nehogy megégjen a fokhagyma, mert akkor megkereserdik. Tegyük mellé a chili pelyhet is.
Reszeljük le a citromok héját és tegyük azt is a serpenyőbe. Keverjük meg néhányszor és adjuk hozzá a citromok levét. A petrezselymet vágjuk apróra és azt is szórjuk bele a serpenyőbe. Az egészet sózzuk meg és borsozzuk meg.
Tegyük rá az olajbogyókat és egy-két percig hagyjuk alacsony hőfokon, néha keverjük meg. Közben szűrjük le a kifőtt tésztát és tegyük a serpenyőbe, majd keverjük össze. Friss, tépett petrezselyemlevéllel és reszelt parmezánnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre