Elkészítés: Egy 26 cm-es kerek csatos formát sütőpapírral kibélelünk. A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
A darált kekszet a megolvasztott vajjal összedolgozzuk (kicsit porhanyós, nem kell megijedni), aztán a tortaforma aljába tesszük, és jól lenyomkodjuk. A sütőben hőlégkeveréssel 160 fokon 10 percig sütjük.
Közben a szobahőmérsékletű krémsajtot, a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a levét simára keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, és végül belekeverjük a keményítőt.
A masszát az elősütött süteményalapra kenjük, és a sütőben ugyanazon a hőfokon kb. 1 órát sütjük.
Miután megsült, a tortát elválasztjuk a forma oldalától és hűlni hagyjuk.
Legjobb hűtőbe is betenni egy kis időre. Porcukorral megszórva, kis málnakupaccal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre