Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos sajttorta málnával

90 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg darált keksz
  • 8 dkg vaj
  • 80 dkg tejszínes natúr krém sajt (lehet több fajta is, pl. mascarpone, tömlős krém sajt stb.)
  • 20 dkg tejföl
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 4 tojás
  • 1 citrom
  • A tálaláshoz:
  • málna

Elkészítés

Elkészítés: Egy 26 cm-es kerek csatos formát sütőpapírral kibélelünk. A sütőt előmelegítjük 160 fokra.

A darált kekszet a megolvasztott vajjal összedolgozzuk (kicsit porhanyós, nem kell megijedni), aztán a tortaforma aljába tesszük, és jól lenyomkodjuk. A sütőben hőlégkeveréssel 160 fokon 10 percig sütjük.

Közben a szobahőmérsékletű krémsajtot, a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a levét simára keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, és végül belekeverjük a keményítőt.

A masszát az elősütött süteményalapra kenjük, és a sütőben ugyanazon a hőfokon kb. 1 órát sütjük.

Miután megsült, a tortát elválasztjuk a forma oldalától és hűlni hagyjuk.
Legjobb hűtőbe is betenni egy kis időre. Porcukorral megszórva, kis málnakupaccal tálaljuk.

Megjegyzés

Bármilyen savanykás gyümölccsel hűsítő és extra könnyű édesség egy meleg tavaszi/nyári napon.
- Kismaccs1

Ezek is érdekelhetnek

Friss