Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos-rozmaringos csirke olívabogyóval és burgonyával

90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokról távolítsuk el a bőrt, valamint a fölösleges zsírokat, majd filézzük ki őket, és tegyük félre egy akkora tálba, hogy szépen elférjenek egymás mellett. A citrom héját vágjuk vékony csíkokra, majd a felét szórjuk a csirkére. A citrom levét facsarjuk rá a csirkére, forgassuk meg a combokat, hogy mindenütt érje, és hagyjuk állni kb. 10 percig.

Helyezzük a csirkét egy tepsibe. Tegyük rá a maradék citromhéjcsíkokat, az olívaolajat, a felaprított fokhagymát és hagymát, valamint a rozmaringágacskák felét. Finoman forgassuk össze, és hagyjuk érni kb. 20 percig. Amíg a hús érlelődik, a sütőt melegítsük elő 200 fokra.

A burgonyát pucoljuk meg, majd enyhén sós vízben tegyük fel főni. Ha felforrt, főzzük még kb. 2 percig, majd szűrjük le, vágjuk cikkekre, és adjuk a csirkéhez. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Az előmelegített sütőben süssük a csirkét 50 percig, közben néha-néha forgassuk meg, és locsolgassuk olívaolajjal. A sütési idő lejárta előtt kb. 10 perccel cseréljük ki rajta a rozmaringágakat, és tegyük a helyükbe a friss rozmaringot, valamint adjuk hozzá az olívabogyót is, és keverjük meg. Ha megsült, azonnal tálaljuk, gőzölt cukkinivel és sárgarépával.

Megjegyzés

Finom, egyszerű és egészséges.
- KenGuruu

Ezek is érdekelhetnek

Friss