Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos ricottatorta

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vajat tűzön megolvasztjuk, majd belekeverjük a kekszet és a mandulát, összedolgozzuk. Ezt a masszát egy kivajazott tortaformába (25 cm-es) nyomkodjuk, és 10 perc alatt megsütjük 175-180 fokos sütőben.

Míg a tészta sül, elkészítjük a krémet is: a 2 citrom héját lereszeljük, majd levét kifacsarjuk. Egy tálban robotgéppel összekeverjük a ricottát, a joghurtot, a tojásokat, a keményítőt, a cukrot, a citromok héját és levét.

A ricottakrémet a tésztára öntjük, és visszatoljuk a sütőbe 45-50 percre, amíg megszilárdul és aranybarna nem lesz. Sütés után legalább 1 órán át hagyjuk hűlni.

A tetejére a citromot vékony szeletekre vágjuk. Egy lábasba tesszük, felöntjük annyi forrásban lévő vízzel, amennyi ellepi, 10 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. Közben a mézet is felmelegítjük (én mikróban szoktam). A citromkarikákat a mézbe mártogatjuk, majd a torta tetejére rakosgatjuk.

Megjegyzés

Ezt a receptet egy sütiskönyvből (Nagy süteménykönyv) lestem. Már többször megcsináltam, a család nagyon szereti. Főleg akkor szoktam elkészíteni, mikor valamelyik üzletben le van akciózva a ricotta. Bár ritka eset.
- Keller

Ezek is érdekelhetnek

Friss