Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos répatorta

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A citromot megmossuk, szárazra töröljük, lereszeljük a héját, majd félbevágjuk és kifacsarjuk a levét. A megtisztított répát lereszeljük.A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a citromhéjat, a répát és a mandulát.
  2. A lisztet, a sütőport, a szegfűszeget és a sót összekeverjük, majd a répás masszához keverjük.Gazdagítjuk a likőrrel és a fehérjékből vert habbal, és óvatos mozdulatokkal összekeverjük.
  3. A tésztát kivajazott kapcsos tortaformába simítjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. A kész, a kihűlt tésztalapot megkenjük a lekvárral.
  4. A cukormázhoz a porcukrot felfőzzük a citromlével, és még melegen a lekváros tésztáralocsoljuk. Ezután kb. 30 percre a hűtőbe tesszük, és hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon.
  5. A díszítéshez a megpucolt sárgarépát felkarikázzuk, majd mindegyik szeletet a cukorba forgatjuk. Ezzel díszítjük a torta tetejét.

    Még több répatorta >>> 

    Kevert sütik >>> 

    Húsvéti vendégvárók >>> 

Megjegyzés

A tésztába ízlés szerint mazsolát és zúzott pisztáciát is keverhetsz. - MME

Ezek is érdekelhetnek