Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos pulykaraguleves

75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykahúst felkockázzuk kb. 2x2 cm-es kockákra, majd egy nagy leveses fazékban felforrósítjuk az olajat, amelyben megpirítjuk a pulykahúst. Ha már barnul, hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, zöldborsót, zöldbabot, majd felöntjük az alaplével és beletesszük a babérleveleket. Közepes lángon főzzük, amíg a hús megpuhul és a zöldségek kellemesen haraphatók lesznek.
  2. Ezután hőkiegyenlítéssel kevés meleg levest elkeverünk a tejföllel, és úgy adjuk azt a leveshez. Belereszeljük egy citrom héját, ha szükséges utánaízesíthetjük sóval, borssal. Egyszer felforraljuk, majd elzárjuk alatta a tüzet. A citrom facsart levét csak ezután adjuk a leveshez.
  3. Frissen aprított kaporral gazdagon megszórva tálaljuk.

9 LAKTATÓ RAGULEVES, AMI UTÁN NEM KELL MÁSODIK! >>> 

MÉG TÖBB ISTENI LEVES >>> 

MÉG TÖBB PULYKÁVAL KÉSZÜLT FOGÁS >>> 

Megjegyzés

Recept és styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss