Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos-pudingos túrótorta

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Az omlós tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A forma (26 cm) kikenéséhez:
  • vaj
  • A szóráshoz:
  • zsemlemorzsa
  • 1 doboz felezett őszibarack
  • A túrókrémhez:
  • 4 db tojás
  • 22 dkg cukor
  • 1 citromaroma vagy 1 nagy citrom leve és reszelt héja
  • 1 kg túró
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl tej
  • Valamint:
  • citromszeletek
  • porcukor a díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés: 1. A lisztet a munkalapra szitáljuk és mélyedést nyomunk bele, a tojást hozzáadjuk. A vajat darabokban a liszt közepébe tesszük, a cukrot és a vaníliás cukrot beleszórjuk. Az egészet sima tésztává dolgozzuk.

2. A tésztát fóliában legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

3. A tésztát a tortaforma nagyságának megfelelően kinyújtjuk. A kivajazott és morzsával megszórt formába tesszük, és a tészta peremét megemeljük.

4. A felezett barackokat lecsepegtetjük és a tésztán elrendezzük.

5. A túrókrémhez a tojásokat a cukorral és a citromaromával habosra felverjük. Először a túrót, majd az átszitált pudingport, végül a tejet keverjük hozzá.

6. A túrómasszát a tésztára terítjük, és előmelegített sütőben (elektromos sütő 180 fok, légkeverés 160 fok, gázhőfok 4.) a tortát kb. 50-60 perc alatt megsütjük. A kisült tésztát rácson hagyjzk kihűlni.

7. Díszítsük a tortát citromkarikákkal, hintsük meg porcukorral, és tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.

Ezek is érdekelhetnek

Friss