Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos polentatorta (gluténmentes)

60 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy pite- vagy kapcsos tortaformát egyenletesen kikenünk vajjal.
  2. A vajat és a cukrot robotgép segítségével egy tálban habosra keverjük. A forró vízzel lemosott citromok héját lereszeljük, a levüket kifacsarjuk.
  3. Egy másik tálban a mandulát elvegyítjük a kukoricaliszttel és a sütőporral, majd a tojásokkal váltogatva, apránként a vajas masszába keverjük. A végén beleforgatjuk a citromhéjat.
  4. A tésztát a kivajazott formába töltjük, és az előmelegített sütőben sütjük kb. 40 percig. Tűpróba után a formában hűlni hagyjuk.
  5. Közben a porcukrot nyeles lábosba szórjuk. Hozzáadjuk a citromlét, és kevergetve forraljuk, amíg a cukor teljesen feloldódik.
  6. A tortát fogvájóval megszurkáljuk, majd meglocsoljuk a meleg sziruppal. Végül teljesen kihűtjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

    CITROMOS DESSZERTEK A PITÉKTŐL A LEMON CURDIG >>> 

    Még több polentarecept >>> 

    CITROMOS MORZSAKOCKA (BÖGRÉS RECEPT) >>> 

A híg citromos sziruptól mennyeien szaftos lesz a tészta.

Ezek is érdekelhetnek