Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos pite

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 12,5 dkg liszt
  • 3 dkg porcukor
  • 6 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • A krémhez:
  • 2 db tojás
  • 7 dkg porcukor
  • 2 db citrom (héja és leve)
  • 8 dkg vaj

Elkészítés

  1. A lisztet, a porcukrot a puha vajat és az elhabart tojást egy tálban egynemű tésztává gyúrjuk, majd hengert formázunk belőle, és 4 egyenlő részre vágjuk.
  2. A tésztagombócokat egyenként kör alakúra nyújtjuk, majd minipiteformába simítjuk, villával megszurkáljuk,  sütőpapírral beborítjuk, és egy-két marék szárababot szórunk bele, majd előmelegített sütőben, 175 fokon, kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Ha kész, eltávolítjuk róla a sütőpapírt, és hagyjuk, hogy a formában teljesen kihűljön.
  3. A krémhez egy edényben vizet forralunk, ráhelyezünk egy fémtálat úgy, hogy az alja ne érjen bele a forró vízbe. A tálba beletesszük a tojásokat, a porcukrot, a citrom levét és héját, és egy habverővel összedolgozzuk, majd sűrűsödésig keverjük, majd levesszük a tűzről.
  4. Ha a krémünk kihűlt, hozzákeverjük a vajat, csomómentesre keverjük, és megtöltjük vele a pitetésztánkat. 

    Nézd meg az elkészítést videón! >>> 

CITROMOS-MÁKOS VILLÁMSÜTI>>> 

MASCARPONÉS-CITROMOS TORTA>>> 

AMERIKAI ZÖLDCITROMOS PITE>>> 

Ha nincs mini piteformád, egy hagyományos méretű süteményt is készíthetsz!

Ezek is érdekelhetnek