Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos piskótatorta marcipánnal

2 5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 tojás
  • 12,5 dkg kristálycukor
  • 0,5 dl langyos víz
  • 0,5 dl étolaj
  • fél kávéskanál sütőpor
  • 12,5 dkg liszt
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • citromkrém (lemon curd)
  • A díszítéshez:
  • 20 dkg arany marcipánmassza
  • kandírozott narancs- illetve citromhéj
  • ezüst tortagyöngy

Elkészítés

Elkészítés: 1. Válasszuk szét a tojásokat.

2. A sárgáját keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a langyos vizet és az étolajat, a citrom levét.

3. Mehet hozzá a sütőporral és reszelt citromhéjjal elkevert liszt. Végül óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjehabot is.

4.Vajazzunk és lisztezzünk ki egy kisebb (22 cm-es) tortaformát, öntsük bele a tésztát. Előmelegített sütőben (180 fokon, hőlégkeveréses sütőben) 20 perc alatt süssük meg.

5. Ha kihűlt, vegyük ki a formából, tegyük egy tányérra, és a tetejét valamint az oldalát kenjük be lemon curddel.

6. Vonjuk be marcipánnal, díszítsük a kandírozott citrushéjjal és az ezüst tortagyöngyökkel.

Megjegyzés

Az 5 éves évfordulónkra készítettem a tortát.
- Giuditta25

Ezek is érdekelhetnek