Elkészítés: 1. Válasszuk szét a tojásokat.
2. A sárgáját keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a langyos vizet és az étolajat, a citrom levét.
3. Mehet hozzá a sütőporral és reszelt citromhéjjal elkevert liszt. Végül óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjehabot is.
4.Vajazzunk és lisztezzünk ki egy kisebb (22 cm-es) tortaformát, öntsük bele a tésztát. Előmelegített sütőben (180 fokon, hőlégkeveréses sütőben) 20 perc alatt süssük meg.
5. Ha kihűlt, vegyük ki a formából, tegyük egy tányérra, és a tetejét valamint az oldalát kenjük be lemon curddel.
6. Vonjuk be marcipánnal, díszítsük a kandírozott citrushéjjal és az ezüst tortagyöngyökkel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre