Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos párna

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg búzaliszt + még kb. 12 dkg a kelés után
  • 30 dkg rozsliszt (az enyém teljes kiőrlésű volt)
  • 1 evőkanál szárított élesztő
  • 1 kiskanál só
  • 10 dkg cukor
  • 1 egész tojás és 2 tojássárga
  • 14 dkg krémes túró
  • 3 evőkanál étolaj
  • kb. 2,5 dl tej
  • Valamint:
  • 2 citrom leve és reszelt héja
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a hozzávalókat kézmelegre melegítjük. A kétszer 30 dkg lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót egy tálba öntjük, majd alaposan összekeverjük őket. Ezután jöhet a többi hozzávaló: a tojások, a túró és a tej. Ezekből lágy tésztát keverünk-dagasztunk. Legvégül hozzáadjuk az étolajat, és alaposan kidolgozzuk. Konyharuhával lefedjük, langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Mikor megkelt, hozzádolgozzuk a maradék 12 dkg lisztet - vagy amennyi ahhoz kell, hogy nyújtható, könnyen kezelhető tészta legyen. Beledolgozzuk a reszelt citromhéjat, és kis párnácskákat (vagy ami tetszik) szaggatunk belőle. Sütőpapíros tálcán hagyjuk még kelni.

Ha már szépen megemelkedtek, 180 fokos sütőbe tesszük kb. 20 percre - de 15 perc után már ellenőrizzük, nem jó-e!

Míg a tészta sül, elkészítjük a citrommázat. 2 citrom kifacsart levét annyi porcukorral keverjük össze, amennyi ahhoz kell, hogy méz-állagú legyen. Mikor kisültek a citromos párnák, hagyjuk pár percig hűlni őket, majd mindegyik tetejére 1-2 kiskanálnyi citromos mázat kanalazunk.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss