Elkészítés: A tésztához a hozzávalókat kézmelegre melegítjük. A kétszer 30 dkg lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót egy tálba öntjük, majd alaposan összekeverjük őket. Ezután jöhet a többi hozzávaló: a tojások, a túró és a tej. Ezekből lágy tésztát keverünk-dagasztunk. Legvégül hozzáadjuk az étolajat, és alaposan kidolgozzuk. Konyharuhával lefedjük, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Mikor megkelt, hozzádolgozzuk a maradék 12 dkg lisztet - vagy amennyi ahhoz kell, hogy nyújtható, könnyen kezelhető tészta legyen. Beledolgozzuk a reszelt citromhéjat, és kis párnácskákat (vagy ami tetszik) szaggatunk belőle. Sütőpapíros tálcán hagyjuk még kelni.
Ha már szépen megemelkedtek, 180 fokos sütőbe tesszük kb. 20 percre - de 15 perc után már ellenőrizzük, nem jó-e!
Míg a tészta sül, elkészítjük a citrommázat. 2 citrom kifacsart levét annyi porcukorral keverjük össze, amennyi ahhoz kell, hogy méz-állagú legyen. Mikor kisültek a citromos párnák, hagyjuk pár percig hűlni őket, majd mindegyik tetejére 1-2 kiskanálnyi citromos mázat kanalazunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre